Intervju

 

Suverene løsninger

På Heimdal Atrium fant ekteparet alt de hadde ønsket seg.

Etter mange år i et tre etasjers rekkehus lengtet Borghild Bjerke (55) og Thor Overvik (62) etter noe enklere. Noe nytt. I Heimdal Atrium – byen i byen – har det nygifte paret funnet sin pensjonistdrøm.

Det er ikke en uvanlig historie: Barna er voksne og etablert. Plassen de har, er mer enn de trenger. Enkelhet blir viktigere enn ting. Allerede for 6–7 år siden begynte Thor Overvik å se seg om etter noe mer praktisk:

– Jeg har fulgt med lenge, og har sikkert brukt litt tid på å overbevise fruen om at dette var et godt valg nå. Vi er friske til beins og tåler trapper, altså, men hva med om ti år? Dette er en forberedelse på fremtiden, sier Overvik, som har jobbet i forsikringsbransjen i over 40 år.

Han har vært sammen med Borghild Bjerke, sekretær i et konsulentselskap, i 15 av dem. Hun skyter inn:
– I starten var jeg litt der at jeg ikke følte det hastet. Men jeg har også fått et sterkere ønske om å bo mer lettvint. Nå har vi et rekkehus på tre plan, og ungene er voksne og har flytta ut. Så stor plass trenger vi ikke.

Tilbake til fremtiden

Det de trengte og ville, var å bo sentralt. Kort vei til spisesteder. Gåavstand til sentrum. På Heimdal fant de alt de trengte. Bjerke forstår seg ikke på dem som mener at Heimdal er «landet».

– Det er jo ikke det! Det er sentrum, men du har i tillegg kort vei til skog og mark, sier hun, og får støtte fra ektemannen:
– For oss handlet det om en enklere hverdag. Korte avstander er en viktig del av det. Her har vi til og med 100 meter til buss og tog. Lille Heimdal er urbant nok for oss. Vi trenger ikke ned til byen, alt er jo her, sier han.

For Overvik hvisket også gamle minner forlokkende. Han ville tilbake til røttene sine.

– Leiligheten vi overtar nå, ligger bare 300 meter fra der min mor vokste opp i sin tid. Selv om jeg ikke bodde der selv, var jeg der mye som guttunge. Nå finner jeg på mange måter «hjem», og det var viktig for meg.

Alt stemte.
Dette er jo indrefileten på Heimdal.

Snart noe nytt

Det de gleder seg mest til nå, er å komme inn i noe nytt og moderne. Det er innredet med akkurat de tilvalgene de har ønsket seg.
– Vi får det akkurat som vi vil. Det er nytt og enkelt, og dessuten slipper jeg maset om oppussing, humrer Overvik.

For er det noe begge ser frem til, er det å slippe vedlikeholdet. Det er alltid noe som må eller bør gjøres i en enebolig.
– Du blir aldri ferdig, i alle fall ikke når du har mer plass enn du trenger. Vi har det ganske fint i dag også, men det blir kjempestas med helt nye møbler. Dette blir siste boligen før gamlehjemmet, om vi i det hele tatt trenger et gamlehjem, med så fin leilighet, sier Bjerke.

De er borte hver lørdag og ser på fremdriften av drømmen som reiser seg. Snart flytter de inn.
– Vi gleder oss veldig. Nøklene får vi i september, men det er altfor lenge til, sier Bjerke. – Jeg skulle ønske vi kunne skru tiden frem.